Tácek na počítání vypitého piva i čokoláda z 3D tisku. Čím zaujal festival kutilů?

To nejlepší z českých dílen, kůlen, laboratoří a sklepů představili kutilové, modeláři a další „hračičkové“ minulý víkend v pražských Holešovicích na festivalu Maker Faire Prague. Na přehlídce kreativních nápadů se to hemžilo roboty, výrobky i lahůdkami z 3D tisku a mezi roztodivnými vynálezy se objevil i přístroj na počítání vypitých půllitrů, i když nefungoval úplně podle představ jeho tvůrců.

  • 26. června 2018
bulb

Tácek na počítání vypitého piva i čokoláda z 3D tisku. Čím zaujal festival kutilů?

main-article
bulb
main-article

Kouzelný svítící nábytek vyrobíte u vás doma i bez návštěvy Bradavic

Svítící poličku, stůl nebo jiný kus dřevěného nábytku můžete mít doma i vy. Nejde o žádný řezbářský majstrštyk, svítící nábytek zvládnou vyrobit i lidé se zručností Pata a Mata. Podívejte se na jednoduchý návod, vyzkoušejte to a pak se jen vydávejte před ostatními za kouzelníky. Čarovné světlo totiž může zářit různými barvami a noční výlet z ložnice na záchod se tak stane opravdovým zážitkem.

  • 28. srpna 2015
bulb
main-article

Výzva pro kutily: Zkuste si vyrobit jednoduché elektrické autíčko

V hračkářství sice můžete koupit všelijaké modely vozítek, která troubí klaksonem, svítí předními i zadními světly anebo dokonce přehrávají hudbu, ale s žádným v obchodě uloveným elektrickým autíčkem nezažijete tolik zábavy a legrace jako s tím, které jste splácali dohromady sami. Podívejte se na názorný videonávod a pusťte se do toho. Většinu součástek seženete u sebe doma.

  • 1. května 2015
bulb
main-article

Elektřina hrou: Postavte si doma jednoduchý elektrický vláček

Pro vyrobení nejjednoduššího vláčku na světě nepotřebujete kupovat sadu železnic pro malé začátečníky, ani vykrádat hračkářství. Vystačíte si s pár magnety, baterií a měděným drátkem. Lehce udivíte své přátele snadným trikem a chvilku je můžete týrat hledáním vysvětlení, jak jste to provedli. Vyzkoušejte si další zajímavý vědecký experiment.

  • 2. února 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru