Blogeři Loudavým krokem chtějí rychle navštívit Asii, dokud tam moc neomezí létání s drony

S digitálními nomády, Lucií a Lukášem, a jejich dronem DJI Mavic Pro už jsme se podívali do USA, Kanady, Egypta i Ugandy. V posledním díle seriálu o cestování s dronem se zaměříme i na pravidla pro létání s bezpilotními letouny v ČR nebo na to, jaký model DJI drona se hodí na cestu kolem světa na lehko jen s batohem na zádech. Dozvíte se také, proč by se co nejdřív chtěli podívat na Filipíny.

  • 14. března 2018
bulb

Blogeři Loudavým krokem chtějí rychle navštívit Asii, dokud tam moc neomezí létání s drony

main-article
bulb
main-article

Cestovatelé Lucie a Lukáš utíkali s dronem z aljašských hor, aby jim ho nezabavili

Co riskuje turista, když létá s dronem tam, kde to místní zákony zakazují? V USA či Kanadě to je pokuta ve výši desítek tisíc Kč. Proto když se Lucie a Lukáš z nevědomosti ocitli s dronem ve vzduchu na zakázaném území, rychle pelášili pryč. Povedlo se jim uniknout před tučnou pokutou? A jaké zranění může dron uživateli způsobit? O tom vyprávěli digitální nomádi, kteří v batohu nosí DJI Mavica Pro.

  • 7. března 2018
bulb
main-article

Digitální nomádi na cestě s dronem DJI Mavic Pro objevili „vězení“ pro drony v Ugandě

Mladí cestovatelé Lucie Kůsová a Lukáš Konečný se toulají po světě s dronem DJI Mavic Pro v batohu. Jejich dron už létal v Kanadě, USA i na Havaji, ale když se dostal na letiště v Ugandě, „zabásli“ ho. Do této africké země totiž nesmíte vůbec bezpilotní letoun přivézt kvůli možnému zneužití pytláky zvířat. Jaké je to procházet s dronem přes letištní kontroly, nám vyprávěli čeští digitální nomádi.

  • 28. února 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru