Jak bezpečně nabíjet? Pro každé zařízení platí jiná pravidla

Pročítáte si pozorně bezpečnostní pravidla pokaždé, když zakoupíte novou elektroniku? Zařízení, která jsou vybavena baterií, vyžadují opatrný přístup. Ten se navíc u různých produktů liší, a proto byste měli dbát na kontrolu konkrétních údajů, než začnete mobilní telefon aktivně používat a nabíjet. Předejdete tak nehodám, ať už jde o poničení výrobku nebo v horším případě například požár.

  • 7. června 2021
bulb

Jak bezpečně nabíjet? Pro každé zařízení platí jiná pravidla

main-article
bulb
main-article

5G síť v pražském metru. Jak ho operátoři pokrývají?

Není tomu tak dávno, co jsme se radovali z pokrytí 4G. Konkrétně byla služba zavedena v roce 2009. V současnosti tato síť ale nevyhovuje všem zařízením. Obklopujeme se chytrými telefony, automobily, televizemi a dalšími. Každé z těchto zařízení má jiné nároky, které by měla vyřešit právě 5G. Ta již v prostředí České republiky odstartovala v letních měsících roku 2020. Nyní operátoři plánují pokrytí zbývajících stanic metra.

  • 2. února 2021
bulb
main-article

Po úspěchu s nejmenším mobilem přichází Zanco s telefonem ve tvaru tužky

Je možné vtěsnat hlavní funkce a ovládací prvky běžného mobilu do zařízení o velikosti lehce robustnějšího psacího pera? Společnost Zanco proslulá miniaturizací mobilních zařízení říká, že ano! Nedávno totiž představila světu svůj Smart Pen, na kterém její vývojáři pracovali více než rok. Pero se určitě nesnaží nahradit smartphony, obě zařízení mohou navíc pracovat společně.

  • 7. ledna 2019
bulb
main-article

Sestavit mobil vlastníma rukama? S unikátní stavebnicí MAKERphone žádný problém!

Moderní technologie jsou dnes široce dostupné, stále méně lidí však rozumí tomu, jak vlastně fungují a k čemu nejrůznější součástky v jejich útrobách vůbec slouží. Stavebnice MAKERphone vám v tom udělá jasno. Doplníte si technické znalosti a na konci vás čeká odměna v podobě funkčního telefonu, na který můžete být právem hrdí. A je úplně jedno, jestli je vám deset nebo osmdesát.

  • 17. prosince 2018
bulb
main-article

O nejmenší mobilní telefon současnosti je obrovský zájem. Není větší než palec

Ačkoli většina nedá na chytré telefony dopustit, občas se dostanete do situace, kdy se naplno projeví jejich nepraktičnost. Kam jenom to své pětipalcové štěstí schovat, když si chci jít nalehko zaběhat, lézt po horách či mířím na letní festival a bojím se, že ho ztratím? Bez telefonu dnes už ale domov nikdo neopouští. Řešení nabízí nejmenší plně funkční mobilní telefon na světě Zanco tiny t1.

  • 24. ledna 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru