Novela energetického zákona se nejspíše odloží. Šmejdy ale nezastaví

Novela energetického zákona se nejspíše odloží. A i pokud bude schválena, tak nejspíše šmejdské společnosti budou působit dál. Jejich činnost se ale omezí a nejrůznější nekalé praktiky se stanou protizákonné.

  • 13. července 2020
bulb

Novela energetického zákona se nejspíše odloží. Šmejdy ale nezastaví

main-article
bulb
main-article

Dodavatelé elektřiny 2020: Jak poznat důvěryhodného dodavatele?

Na trhu s energiemi se to šmejdy jen hemží. Dokonce ani ti největší dodavatelé nejsou bez poskvrnky. Poznáte, kterému z nich můžete věřit? Jak rozpoznat skutečně důvěryhodného dodavatele elektřiny?

  • 1. června 2020
bulb
main-article

7 zásadních změn, které přinese novela energetického zákona

V březnu vláda schválila energetickou novelu zákona, která by měla vstoupit v platnost od začátku roku 2021. Zákon by tak konečně měl reagovat na nekalé praktiky tzv. energetických šmejdů. Proti těm už se ohradily některé firmy, když podepsaly energetickou deklaraci. Teprve novela energetického zákona by měla pročistit celý trh a dát spotřebitelům větší ochranu.

  • 18. května 2020
bulb
main-article

Šmejdské praktiky pod drobnohledem: Odhalte je dřív, než bude pozdě

I když je problematika takzvaných energetických šmejdů už mnoha lidem známá a média jsou plná různých varování, stále se nedaří nepoctivé obchodníky s elektřinou a plynem úplně vymýtit. Jejich praktiky jsou totiž tak drzé, že někdy překvapí i samotné pracovníky příslušných úřadů či dodavatele. Nahlédněte s námi pod pokličku šmejdských postupů a naučte se rozeznat lži podvodníků.

  • 7. ledna 2020
bulb
main-article

Šmejdi jsou stále drzejší, přesunují se na aukce

Energetičtí šmejdi, nepoctivci a podvodníci si našli další způsob, jak z neinformovaných spotřebitelů vytáhnout peníze. Nově přicházejí s ošemetnou nabídkou aukce energií. Zjistěte, kolik lidí už se s podezřelou akcí setkalo, a přečtěte si víc o nekalých praktikách, které s tímto novým trendem souvisejí.

  • 4. prosince 2019
bulb
main-article

5 cílů energetické deklarace, která má odstranit šmejdy

Od července letošního roku vstoupila v platnost energetická deklarace, ke které se dobrovolně zavázali dodavatelé elektřiny a plynu na českém trhu. Dokument podepsaly společnosti, jež zajišťují dodávky pro 80 % trhu. Jaké jsou konkrétní cíle deklarace a proč se jedná o důležitý krok vpřed?

  • 29. října 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru