Teplo z odpadních vod: Kolik celkově ušetřím?

Ministerstvo životního prostředí se dlouhodobě snaží zajistit u množství domácností snížení energetické náročnosti a zefektivnit využití energie. K tomu účelu byl vytvořen program Nová zelená úsporám, který podporuje výstavby pasivních domů, ale také ekologické systémy. Jedním z nich je také například využití tepla z odpadních vod. Tento systém zabraňuje plýtvání a využívá teplou vodu na maximum.

  • 19. května 2021
bulb

Teplo z odpadních vod: Kolik celkově ušetřím?

main-article
bulb
main-article

Dotace na fotovoltaiku 2021: Nová zelená úsporám poběží do konce roku

Fotovoltaiky přibývají pandemii koronaviru navzdory. Takové jsou závěry vycházející z roku 2020. Jaké dotace na fotovoltaiku můžete využít v roce 2021? Připravili jsme pro vás přehled dotací na pořízení solárních panelů pro rok 2021.

  • 8. března 2021
bulb
main-article

Dotace na fotovoltaiku 2020: Podnikatelé mohou žádat od 13. ledna, domácnosti využijí NZÚ

Co se změnilo v podmínkách získání peněz na pořízení solárních panelů v roce 2020? Pro firmy se začátkem ledna otevírá možnost sáhnout si na finance z programu Úspory energie, kde je na fotovoltaiku vyhrazeno 0,5 miliardy korun. Oproti předchozím výzvám bude podpora směřovat spíše na větší projekty. Domácnostem i letos stále zůstává možnost nákup FVE financovat z programu Nová zelená úsporám.

  • 8. ledna 2020
bulb
main-article

Nová zelená úsporám: 7 otázek a odpovědí k dotacím na fotovoltaiku pro rodinný dům

Do konce roku 2021 mohou majitelé rodinných domů získat od státu 35 až 170 tisíc korun na pořízení solárních fotovoltaických systémů. Jaké podmínky musí žadatelé o peníze splnit a kde si mohou orientačně spočítat výši dotace i investiční návratnost projektu?

  • 23. září 2019
bulb
main-article

Plyn nebo elektřina? Čím je výhodnější topit

Je výhodnější topit elektřinou nebo plynem? Takové dilema řeší nejenom vlastníci novostaveb, ale i majitelé starých domů, kteří se chystají na kompletní renovaci. Svou roli při rozhodování hraje mnoho faktorů a my se pokusíme zaměřit na ty nejdůležitější.

  • 16. ledna 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru