Chodící lednice a chytrá láhev na víno: Vychytávky do kuchyně, bez nichž se asi obejdete

Samořídicí chladnička se na trh může dostat dřív než samořídicí auta. Když na ni zavoláte a použijete magickou formulku, vyrazí z kuchyně a doveze vychlazené pivo, česnekovou pomazánku i marinovanou mrtvolu z mafiánské rodinné sešlosti až k vám na pohovku, ze které se nechcete zvedat. Předtím ji samozřejmě musíte naplnit. Jaké kuriózní vychytávky možná míří do našich kuchyní?

  • 23. října 2017
bulb

Chodící lednice a chytrá láhev na víno: Vychytávky do kuchyně, bez nichž se asi obejdete

main-article
bulb
main-article

Létající hamburgery a pivo na dosah: Drony začínají na Islandu doručovat jídlo

Nemusíte se ani zvednout ze židle či z pohovky, stačí otevřít pusu a už si pochutnáváte na lahodné pizze či hamburgeru. Takto donášková služba na „křídlech“ dronů opravdu nevypadá. Poslíčci s vrtulemi ale výrazně zkrátí čas, za který se jídlo objednané na internetu dostane k hladovému žaludku. V islandském Reykjavíku se 25minutová cesta doručovatele smrskne na 4 minuty ve vzduchu.

  • 16. října 2017
bulb
main-article

Sklenice v souladu s DNA. Japonský pivovar Suntory se pivařům dostává pod kůži

Bezmála 7,5 miliardy. Tolik sklenic by mohl vyrobit japonský pivovar Suntory, který láká fanoušky na unikátní půllitr. Co mu dodává nezvyklý tvar? A proč žádné dva nejsou stejné? Každy z nich vyroben na základě rozboru DNA budoucího majitele. Do vzhledu sklenice se tak promítají preference, které vycházejí právě z analýzy genetické informace. Dokážete si představit výmluvnější personalizaci?

  • 16. ledna 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru