Inovativní produkty šetrné k životnímu prostředí

Tento týden vám představíme poslední dva projekty soupeřící v soutěži E.ON Energy Globe. V kategorii Produkt bojuje ReFork nahrazující jednorázové plasty a aplikace Nesnězeno, která zachraňuje neprodané porce jídla v restauracích. Podívejte se, jak tyto inovativní projekty fungují.

  • 30. srpna 2019
bulb

Inovativní produkty šetrné k životnímu prostředí

main-article
bulb
main-article

Recykluj a cestuj! V Římě zaplatíte za jízdu v MHD plastovými lahvemi

Italská metropole bojuje každé léto s horami zapáchajících odpadků na ulicích. Letos proto zkouší římská radnice nalákat obyvatele k recyklaci plastů originálním způsobem. Místo peněz mohou za jízdenku na metro, vlak či autobus „zaplatit“ použitými PET lahvemi. Ve kterých městech už podobný systém funguje a které evropské národy produkují nejvíce plastového odpadu?

  • 20. srpna 2019
bulb
main-article

„Plastoví rybáři“ pomohli v Rotterdamu vybudovat plovoucí park z recyklovaného odpadu

V našich oceánech se „koupou“ biliony polymerů. Tato plastová polévka stojí každý rok za úmrtím či zraněním zhruba 100 tisíc mořských živočichů. V největším evropském přístavu, nizozemském Rotterdamu, se rozhodli, že už nechtějí do této polévky přilévat další porce. Na plasty unikající do moří nasadili četu „plastových rybářů“ a z jejich kořisti postavili originální plovoucí park.

  • 17. září 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru