ERÚ reaguje na koronavirus mimořádným cenovým rozhodnutím a ulevuje firmám

Energetický regulační úřad vydal nové cenové rozhodnutí v elektroenergetice a plynárenství, které se výrazně dotýká firem. Poplatky za rezervovanou kapacitu proto výrazně klesly.

  • 24. dubna 2020
bulb

ERÚ reaguje na koronavirus mimořádným cenovým rozhodnutím a ulevuje firmám

main-article
bulb
main-article

Dotace na fotovoltaiku 2020: Podnikatelé mohou žádat od 13. ledna, domácnosti využijí NZÚ

Co se změnilo v podmínkách získání peněz na pořízení solárních panelů v roce 2020? Pro firmy se začátkem ledna otevírá možnost sáhnout si na finance z programu Úspory energie, kde je na fotovoltaiku vyhrazeno 0,5 miliardy korun. Oproti předchozím výzvám bude podpora směřovat spíše na větší projekty. Domácnostem i letos stále zůstává možnost nákup FVE financovat z programu Nová zelená úsporám.

  • 8. ledna 2020
bulb
main-article

Dotace na elektromobily 2020: Jaguar I-Pace či Teslu X už firmy musí pořídit bez dotace

Co se změní v žádostech o dotace na nákup elektromobilů v roce 2020? V 5. výzvě se rozdělí jen 50 milionů Kč na pořízení elektroaut pro firmy, zatímco 4. výzva měla alokováno 200 mil. Kč. Dotace už nebude možné využít na nákup luxusních elektrických vozů, ale ani nákup pouze 1 modelu levného elektromobilu (např. Škoda Citigoe iV). Zjistěte více o dotacích, o které lze zažádat od 6. ledna 2020.

  • 27. prosince 2019
bulb
main-article

Dotace na elektromobily 2019: Jak velkou podporu mohou firmy i obce získat?

Podle průzkumu společností STEM/MARK a EY by 57 % českých motoristů lákalo pořízení elektrického vozu, pokud by na něj šlo získat finanční podporu od státu. To ale prozatím vypadá jako hodně vzdálená hudba budoucnosti. Dotace na elektromobily se v Česku týkají pouze podnikatelů, obcí a krajů, jejich příspěvkových organizací nebo univerzit. Jaké jsou podmínky pro získání dotace?

  • 28. května 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru