Novela energetického zákona se nejspíše odloží. Šmejdy ale nezastaví

Novela energetického zákona se nejspíše odloží. A i pokud bude schválena, tak nejspíše šmejdské společnosti budou působit dál. Jejich činnost se ale omezí a nejrůznější nekalé praktiky se stanou protizákonné.

  • 13. července 2020
bulb

Novela energetického zákona se nejspíše odloží. Šmejdy ale nezastaví

main-article
bulb
main-article

Šmejdské praktiky pod drobnohledem: Odhalte je dřív, než bude pozdě

I když je problematika takzvaných energetických šmejdů už mnoha lidem známá a média jsou plná různých varování, stále se nedaří nepoctivé obchodníky s elektřinou a plynem úplně vymýtit. Jejich praktiky jsou totiž tak drzé, že někdy překvapí i samotné pracovníky příslušných úřadů či dodavatele. Nahlédněte s námi pod pokličku šmejdských postupů a naučte se rozeznat lži podvodníků.

  • 7. ledna 2020
bulb
main-article

Šmejdi jsou stále drzejší, přesunují se na aukce

Energetičtí šmejdi, nepoctivci a podvodníci si našli další způsob, jak z neinformovaných spotřebitelů vytáhnout peníze. Nově přicházejí s ošemetnou nabídkou aukce energií. Zjistěte, kolik lidí už se s podezřelou akcí setkalo, a přečtěte si víc o nekalých praktikách, které s tímto novým trendem souvisejí.

  • 4. prosince 2019
bulb
main-article

Stále více lidí padá do pasti energetických aukcí, ukazuje aktuální statistika ERÚ

V první polovině roku 2019 výrazně přibylo lidí, kteří se na regulátora trhu s elektřinou a plynem (ERÚ) obraceli kvůli potížím s energetickými aukcemi a zprostředkovateli. Kde číhají na zákazníky největší pasti v aukcích energií?

  • 12. září 2019
bulb
main-article

Odborníci varují před nejčastějšími chytáky při změně dodavatele elektřiny či plynu

Ten milý pán z jakéhosi úřadu přišel za vámi i za sousedy kvůli kontrole faktur za energie. Podškrábli jste mu potvrzení o návštěvě a za měsíc se nestačíte divit, protože vám přišel účet za elektřinu od úplně jiného dodavatele. Vydávat se za kontrolu z ERÚ patří k oblíbeným trikům šmejdů. Jak odhalit další „nášlapné miny“ na českém trhu s elektřinou a plynem nám poradili tři experti na energie.

  • 8. srpna 2019
bulb
main-article

„Elektřina v akci“ loni potrápila odběratele. ERÚ řešil nejvíce stížností v historii

Energetičtí šmejdi v minulém roce řádili. Pod záminkou „výhodné“ elektřiny v akci se podomní prodejci i různí zprostředkovatelé snažili odběratele natlačit do prodělečných aukcí na energie nebo špatně ukončených smluv, aby zákazník neunikl tučným pokutám. Jaké klamavé triky loni zkoušeli šmejdi podle stížností zaslaných regulátorovi trhu ERÚ nejčastěji?

  • 3. července 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru