Poplatky za předčasnou výpověď smlouvy: Kde si připlatíte?

Chystáte se změnit dodavatele elektřiny, ale máte smlouvu na dobu určitou? Poplatek za předčasné ukončení smlouvy vás může vyjít i na několik tisíc korun. Podívejte se na přehled dodavatelů a zjistěte, kde si za předčasnou výpověď smlouvy připlatíte.

  • 7. prosince 2020
bulb

Poplatky za předčasnou výpověď smlouvy: Kde si připlatíte?

main-article
bulb
main-article

Platba za jistič a odběrné místo: Kolik zaplatíte, i když neodeberete ani 1 kWh elektřiny?

Elektroměr může klidně zahálet, ale odběratel vždycky musí uhradit fixní poplatky, které nijak nezohledňují jeho spotřebu. Kromě menších plateb sem patří především platba za jistič pro distributora a fixní měsíční plat za odběrné místo, jehož výši určují dodavatelé. Nejčastěji vás vyjde kolem 80 až 95 korun za měsíc, ale některé menší energetické firmy si účtují i částky od 140 do 180 Kč.

  • 10. února 2020
bulb
main-article

Jak se liší jednofázové a třífázové rozvody?

V českých domácnostech se můžeme setkat s jednofázovými a třífázovými rozvody. Jak se liší, jaké mají výhody a nevýhody a jak ovlivňují velikost a platby za hlavní jistič? Přečtěte si podrobnosti v následujícím článku.

  • 20. září 2019
bulb
main-article

Sankce přes 6 tisíc Kč za předčasné ukončení smlouvy: Kteří dodavatelé si je účtují?

S jedním dodavatelem elektřiny nemusíte zůstávat na věčné časy a nikdy jinak. Jenže pokud jste podepsali smlouvu na dobu určitou, musíte se strefit do lhůty pro zrušení jejího automatického obnovení, jinak vás čeká zaplacení tučné pokuty za předčasný odchod. Jak vysoké sankce zaplatíte u největších energetických firem a jak se jim můžete vyhnout?

  • 16. září 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru