Sporťák Porsche Taycan není jen módní výstřelek

Zakladatel Porsche sestrojil první elektromobil už před víc než sto lety. Elektrický sportovní vůz Porsche Taycan budí zaslouženou pozornost už třetím rokem, ale stále toho o něm mnoho nevíme, kromě toho, že má být vyzyvatelem Tesly. Měl by dojet bez nabití 500 km a nejvyšší výkon by se měl blížit 600 koním. Co však víme zcela jistě, že v případě firmy Porsche se nejedná o módní záležitost. Byl to právě Ferdinand Porsche, který sestrojil v posledních letech 19. století první automobil poháněný elektrickým a posléze hybridních motorem.

  • 12. října 2018
bulb

Sporťák Porsche Taycan není jen módní výstřelek

main-article
bulb
main-article

První elektrický sporťák od Porsche se začne vyrábět příští rok. Jmenuje se Taycan

Stuttgartská automobilka nadobro opustila název Mission E, na který lákala fanoušky pořádné jízdy na elektřinu již od roku 2015. Porsche Taycan se má stát vyzyvatelem Tesly, ale zatím německý autovýrobce neodhalil úplně všechny technické údaje. Porsche se snaží našponovat očekávání aspoň reklamním videem, kde tvrdí, že nový Taycan bude mít něco, co ostatní elektromobily nemají.

  • 25. června 2018

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru