Inovativní povolání budoucnosti: Práci v nich najde více než 50 % dnešních dětí

Vývoj se nedá zastavit. Stejně tak jako si dnešní senioři mohli v mládí jen těžko zvolit profesní dráhu UX designéra či youtubera, i dnešní generace dětí školou povinných vůbec netuší, v jakých oborech bude ve svém produktivním věku hledat uplatnění. Popusťte uzdu fantazii a podívejte se, o jaká povolání by se podle „odborníků na budoucnost“ mohlo jednat.

  • 26. března 2018
bulb

Inovativní povolání budoucnosti: Práci v nich najde více než 50 % dnešních dětí

main-article
bulb
main-article

Kdy vás kvůli robotům vyhodí z práce? Řidiče kamionů za 10 let, chirurgy za 36 roků

Hledáme schopného robota na pozici prodavačky supermarketu. Nemusí mít praxi, stačí správný software pro manipulaci s hotovostí a pokročilý stupeň umělé inteligence. Budou podobně vypadat pracovní nabídky za pár let? Odborníci na robotiku odhadují, že do 45 let zvládnou stroje většinu pracovních úkonů lépe než lidé.

  • 9. srpna 2017
bulb
main-article

Agent 007 má namále: 7 překvapivých povolání, kde drony berou práci lidem i zvířatům

James Bond jich měl plných šuplík nočního stolku už před lety. Nejdřív mu drony v boji se zloduchy jen pomáhaly, třeba při šmírování jejich zlotřilých aktivit na ovládnutí světa. Jenže teď to vypadá, že agenta 007 možná brzo připraví o práci. Koneckonců povolení zabíjet mají drony už nějaký ten pátek. S jakými dalšími profesemi to kvůli létajícím strojům vypadá stejně bledě jako s agentem MI6?

  • 3. srpna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru