Profil Bohemia Energy: Největší alternativní dodavatel energií

Bohemia Energy vstoupila na trh po plné liberalizaci v roce 2005. Od té doby ušla společnost dlouhou cestu. Dnes se jedná o největšího alternativního dodavatele energií v České republice. Podívejte se na profil firmy Bohemia Energy.

  • 2. srpna 2021
bulb

Profil Bohemia Energy: Největší alternativní dodavatel energií

main-article
bulb
main-article

Pokuta za předčasný odchod u malých dodavatelů se může vyšplhat na 8 až 10 tisíc

V éře rostoucích cen elektrické energie vypadá nabídka s fixací velmi lákavě. Jenže smlouvy na dobu určitou se zpravidla automaticky prodlužují, a pokud odběratel „zaspí“ vhodnou dobu na zrušení obnovy smlouvy, může se zbavit závazku jen za cenu zaplacení vysoké sankce. Zatímco větší firmy vás budou pokutovat maximálně částkou kolem 5 až 6 tisíc, menší dodavatelé občas žádají mnohem vyšší sumy.

  • 22. března 2021
bulb
main-article

7 faktů, které potřebujete vědět o Energetickém zákonu

Energetický zákon je základní právní předpis, který upravuje odvětví energetiky. V platnosti je již téměř dvacet let, a proto musel projít několika úpravami, jež reagovaly na změnu energetického prostředí. Shrnuli jsme pro vás 7 faktů, které potřebujete vědět o Energetickém zákonu.

  • 26. října 2020
bulb
main-article

Profil společnosti E.ON: Na cestě k distribuci a prodeji elektřiny

E.ON je jedním z největších hráčů na energetickém trhu nejen v České republice, ale také v celé Evropě. Pojďte se společně s námi podívat na příběh této společnosti.

  • 2. října 2020
bulb
main-article

Cena elektřiny za kWh opět zdražila. V roce 2020 stojí 4,76 Kč

Loni se průměrná cena za 1 kilowatthodinu vyhoupla na 4,58 Kč a ani v roce 2020 se čeští odběratelé z řad domácností nevyhnuli dalšímu zvyšování cen. Cena elektřiny za kWh stoupla na 4,76 korun. Do srovnání aktuálních ceníků na rok 2020 jsme zařadili dodavatele s více než 5 tisíci zákazníky. Kdo prodává nejlevnější elektřinu?

  • 9. března 2020
bulb
main-article

Je Rodinná energie férový dodavatel? Proklepli jsme jeho obchodní podmínky i ceník pokut

U velkých a zaběhnutých energetických společností narazíme na nějaký ten chyták v obchodních podmínkách už spíše výjimečně. Naopak, u menších a relativně nových dodavatelů energií může odběratel hodně riskovat, pokud si pozorně nepročte, co vlastně podepisuje. Jaké pasti ve formulaci smluvních podmínek jsme objevili u firmy Rodinná energie?

  • 28. února 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru