Recyklace elektrospotřebičů: Víte, jak správně recyklovat?

Recyklací elektrospotřebičů výrazně ulevíte životnímu prostředí. Z vysloužilých elektrických zařízení se díky recyklaci do přírody nedostanou škodlivé látky a část materiálů ještě poslouží při výrobě nových předmětů. Víte, jak správně recyklovat elektrospotřebiče?

  • 16. června 2020
bulb

Recyklace elektrospotřebičů: Víte, jak správně recyklovat?

main-article
bulb
main-article

Recyklace akumulátorů z elektromobilů: Poradíme si s ní, nebo nás baterie zavalí?

Recyklace baterií do elektromobilů je velkým tématem, které vzbuzuje emoce jak u milovníků, tak i u odpůrců elektromobility. Zjistěte, kde byla situace s použitými akumulátory opravdu nahnutá a přečtěte si, jaké jsou v dnešní době možnosti opětovného využití.

  • 10. června 2020
bulb
main-article

Recyklace solárních panelů. Hrozí nám ekologická katastrofa?

Čas od času můžete ve vodách internetových diskuzí narazit na informaci, že solární panely vlastně vůbec nejsou tak ekologické, jak si většina lidí myslí. Jejich kritikové poukazují hlavně na to, že výroba fotovoltaiky je velmi náročná a panely se vlastně energeticky vůbec nezaplatí. Upozorňují také na problémy s jejich recyklací. Mají pravdu? Jsou solární panely opravdu spíše přítěží pro přírodu, nebo jde jen o mýtus šířený internetovými trolly?

  • 30. prosince 2019
bulb
main-article

Ohlédnutí za MSV 2019: Nejzajímavější novinky z 3D tisku

Poměrně novým tématem na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně byl 3D tisk, který dostal prostor v celém jednom křídle pavilonu A1. I když je tato technologie známá už od roku 1984, k jejímu největšímu rozvoji došlo až v posledních pěti letech. Zjistěte, co všechno umí 3D tiskárny vytvořit, a nahlédněte s námi na výběr technologií, které nás nejvíce zaujaly.

  • 6. listopadu 2019
bulb
main-article

Trendem je recyklace a upcyklace, říká koordinátorka soutěže E.ON Energy Globe

1. března odstartoval další, jubilejní ročník E.ON Energy Globe, soutěže, která ocení nápady šetřící energii a přírodu. Zjistěte, jaké jsou hlavní cíle této akce pořádané společností E.ON a objevte zajímavé projekty, které se jí účastnily.

  • 13. září 2019
bulb
main-article

„Plastoví rybáři“ pomohli v Rotterdamu vybudovat plovoucí park z recyklovaného odpadu

V našich oceánech se „koupou“ biliony polymerů. Tato plastová polévka stojí každý rok za úmrtím či zraněním zhruba 100 tisíc mořských živočichů. V největším evropském přístavu, nizozemském Rotterdamu, se rozhodli, že už nechtějí do této polévky přilévat další porce. Na plasty unikající do moří nasadili četu „plastových rybářů“ a z jejich kořisti postavili originální plovoucí park.

  • 17. září 2018

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru