Nejrychlejší elektromobily: Které ohromí zrychlením v roce 2020?

Počet elektromobilů v poslední době stoupá poměrně rychle. Jedním z důvodů je, že se jedná o dopravu bez výfukových zplodin, což oceňují především větší města. Zlé jazyky však tvrdí, že autům s klasickým motorem se nikdy nevyrovnají. Jak to tedy je s výkonností elektromobilů a jaké rychlosti mohou dosáhnout? Připravili jsme pro vás údaje o nejrychlejších osobních vozech, které pohání elektřina.

  • 17. června 2020
bulb

Nejrychlejší elektromobily: Které ohromí zrychlením v roce 2020?

main-article
bulb
main-article

7 tipů na vánoční dárky pro kluky a holky, které nadchnou děti pro vědu a technologie

Jasně, ponožkami s tváří Iron Mana nebo Elsy z Ledového království nic nezkazíte. Na Vánoce ale můžete zkusit také vybrat hračku, která vaši ratolest nadchne pro vědu a techniku, robotiku či programování. To, že příští léto dítko odjede na dětský tábor do CERNu, vám nezaručíme. Ale určitě si díky našim tipům užijí spoustu zábavy nejen děti. Některé dárky „pro děti“ možná potěší hlavně dospělé.

  • 13. prosince 2019
bulb
main-article

Mate Rimac, chorvatský Musk, rozjel výrobu elektroaut v zemi, kde se auta vůbec nevyráběla

V 19 letech založil v garáži rodičů automobilku Rimac Automobili v Chorvatsku, tedy v zemi, kde předtím téměř neexistoval žádný automobilový průmysl. Když závodil ve starém modelu BMW E30 předělaném na elektrický pohon, smáli se mu, že jezdí v kraksně, co vypadá jako automatická pračka. Dnes Mate Rimac radí, jak vyrábět elektromobily i hybridy gigantům z Porsche, Hyundai či Aston Martin.

  • 3. prosince 2019

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru