Robot podobný Bulbasaurovi z pokémonů zajistí dostatek vody i slunce pro pokojové rostliny

Uschne vám doma i kaktus? Čínský vynálezce a podnikatel Sun Tchien-čchi upravil šestinohého robota, aby bezbranné pokojové rostlinky získaly svobodu a nechřadly pod rukama nešikovných amatérských zahradníků. Inspiroval ho prý pohled na mrtvou slunečnici na výstavě květin, který nedokázal dlouho dostat z hlavy. Buď to, anebo kartička s Bulbasaurem. Jak robot Hexa nosící sukulent na hřbetu funguje?

  • 20. srpna 2018
bulb

Robot podobný Bulbasaurovi z pokémonů zajistí dostatek vody i slunce pro pokojové rostliny

main-article
bulb
main-article

Stromy místo pouličních lamp a květináče šířící wi-fi: Na čem pracují vědci i startupy?

Proč by si jen světlušky měly zdarma svítit na cestu? Když podobně vylepšíme i rostliny, budeme si moct posvítit na čtení květináčem a místo pouličních lamp se projdeme ulicí osvětlenou zářícími stromy. Takovou představu mají vědci z MIT. Startup Bioo zase zkouší šířit wi-fi a dobíjet mobily díky speciálním květináčům a truhlíkům. Mohou se lesy stát elektrárnami budoucnosti?

  • 9. dubna 2018
bulb
main-article

Podívejte se na město v korunách stromů, kde by se Tarzan cítil jako doma

Bydlet ve stromovém mrakodrapu je jako žít uprostřed parku, přestože jste v centru města, vysvětluje svou vizi zelené architektury odvážný designér z Nizozemí. Jeho domy budoucnosti vypadají jako stromy a městská čtvrť připomíná les. Podaří se mu v některém velkoměstě vybudovat 100% energeticky soběstačné lesní čtvrti, ze kterých by neutekli Tarzan, Krakonoš ani ty modré potvory z Avatara?

  • 17. srpna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru