Představuje 3D tisk domů řešení pro rozvojové země? Domek můžete chudé rodině koupit i vy!

Miliarda lidí na světě nemá k dispozici vhodné přístřeší, žijí v extrémní chudobě, v lepším případě se schovají alespoň do provizorního stanu. Společný zájem inovativní stavební firmy a neziskové organizace vyústil v netradiční charitativní projekt. Snaží se opatřit důstojné a bezpečné bydlení v nízkonákladových domech pro maximální počet potřebných rodin z rozvojových zemích pomocí 3D tisku.

  • 23. května 2018
bulb

Představuje 3D tisk domů řešení pro rozvojové země? Domek můžete chudé rodině koupit i vy!

main-article
bulb
main-article

Nanotechnologický záchod a revoluční čistička. Fikané vynálezy pomáhají vyprahlé Africe

Voda nad zlato? V mnoha oblastech afrického kontinentu tato variace na známé pohádkové pořekadlo beze zbytku platí. Čisté vody, kterou většina Čechů považuje za naprostou samozřejmost, se stamilionům lidí nedostává. I když z kritické situace nevede snadná cesta ven, mohly by obyvatelům nejsušších oblastí Afriky alespoň částečně pomoci chytré technologie.

  • 29. března 2016
bulb
main-article

Rádio na kliku od Trevora Baylise pomohlo šířit informace Afričanům bez elektřiny

Vynálezci nejsou jen vyšinutí géniové, kteří dokáží v pěti letech smontovat prototyp robota z dětské stavebnice a starého počítače. Britský experimentátor Trevor Baylis tvrdí, že i převratné vynálezce najdeme mezi obyčejnými lidmi, kteří se nebojí přemýšlet trochu jinak než „stádo“. A neuškodí ani, když si jako děti budete hodně hrát se stavebnicí Merkur. Kdo si hraje, nezlobí a hlavně vynalézá.

  • 7. července 2015
bulb
main-article

Solární žárovky z PET lahví rozsvěcují chudinské chatrče po celém světě

Jak si sami vyrobíte světlo, které nahradí 60wattovou žárovku, za cenu desetikorun? Stačí prázdná láhev od Coca Coly, pár kapek bělidla, voda a zadarmo si posvítíte i bez drátů napojených k elektrické síti. Nevěříte? Podívejte se, jak geniální nápad brazilského automechanika osvětluje temné místnosti v chudinských slumech od Brazílie po Indii či Filipíny.

  • 21. dubna 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru