Dobíjecí stanice v Česku: Ultrarychlá stanice vyjde i na desetinásobek

Vybudování kvalitní infrastruktury pro dobíjení je klíčové pro rozvoj elektromobility. Bez nabíječek se zkrátka auto na elektrický pohon neobejde. Jaké druhy dobíjecích stanic jsou v České republice pro řidiče dostupné a kolik stojí jejich výstavba?

  • 20. listopadu 2019
bulb

Dobíjecí stanice v Česku: Ultrarychlá stanice vyjde i na desetinásobek

main-article
bulb
main-article

Rychlonabíjecí stanice posunou elektromobilitu v čase, ale zvládne to i bez nich

Je to začarovaný kruh, říkají zastánci šetrné mobility. Dokud se nepostaví dostatečný počet dobíjecích stanic, nebude o koupi elektromobilů zájem. Provozovatelé nabíječek oponují: jezdí málo elektromobilů, nevyplatí se to. Jak to je? Pravdu mají nejspíš obě strany.

  • 11. ledna 2019
bulb
main-article

Elektromobily Audi e-tron a VW eCrafter dorazily na český trh. Až do neděle jsou k vidění na pražském e-SALONu

Hned čtyři novinky ekologických aut jsou od včerejška k vidění na výstavišti v Praze Letňanech, kde se koná veletrh čisté mobility. První ročník e-SALONu uvádí v národní premiéře elektromobily světových značek a představuje budoucnost čistých měst, alternativních pohonů a infrastruktury.

  • 16. listopadu 2018
bulb
main-article

Praha chce dohnat Evropu v podpoře elektromobilů. Proto spustili provoz unikátní nabíječky

Pražská energetika (PRE) od února umožňuje nabít elektroauta v jedinečné nabíjecí stanici. Nabíjecí stojany u stadionu HC Sparta Praha získávají totiž „šťávu“ ze 30 fotovoltaických panelů i z akumulačního zařízení stanice. Praha tak chce dohnat evropské metropole jako Amsterdam či Vídeň, které vývoj elektromobility nezaspaly. Jaký vliv bude mít nabíjecí stanice na stabilitu elektrické sítě?

  • 1. února 2018
bulb
main-article

V Česku chybí rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Máme jich jako šafránu, říká řidič

Jezdit s Teslou po západní Evropě je kvůli dostupným rychlonabíjecím stojanům Supercharger lahoda. Lebedit si v kvalitní síti dobíjecích stanic pro běžné elektromobily mohou ale třeba i Slováci. Co vadí mnoha českým řidičům elektrických vozidel? Různé požadavky při placení za nabíjení u různých provozovatelů dobíjecích stanic i nedostatek rychlonabíječek. Co dalšího lze u nás zlepšit?

  • 24. listopadu 2017
bulb
main-article

Konečně v Česku! Tesla na dálnici D1 spustila první šestistojanový Supercharger

Pokud se český fanoušek elektromobility rozhodne pro nákup vozu ze stáje Tesla, musí vyrazit za hranice. Hned dvě oficiální prodejny Tesla se nacházejí se nedaleko za českými hranicemi – jedna v německých Drážďanech a druhá v Linci v Rakousku. Přesto se Česko probojovalo na Tesla mapu. Důvodem je spuštění Superchargeru na dálnici D1 nedaleko Humpolce.

  • 20. července 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru