Ceny energií 2022: Kam až rostou ceny dodavatelů?

České domácnosti mají za sebou už několik měsíců zdražování elektřiny a zemního plynu. Ani letos to nebude jiné, minimálně v první polovině roku 2022 budou ceny energií dál růst. Situaci na energetickém trhu ještě zhoršil konflikt na Ukrajině. Kolik si letos připlatíte za elektřinu a plyn?

  • 24. března 2022
bulb

Ceny energií 2022: Kam až rostou ceny dodavatelů?

main-article
bulb
main-article

Distribuční sazbu D45d nahradila D57d. V čem jsou rozdíly?

Výhody distribuční sazby D45d stále využívá mnoho zákazníků, nicméně žádní noví již pár let přibývat nemohou. Sazba D45d byla nahrazena D57d. V článku jsme pro vás shrnuli důležité informace o sazbě D57d a popsali podmínky, za jakých vám může být uznána.

  • 2. listopadu 2020
bulb
main-article

Distribuční sazba D61d: Za vysoký tarif si připlatíte

Máte chatu nebo chalupu? Pak si můžete zvolit distribuční sazbu elektřiny D61d. Pro chataře a chalupáře, kteří míří na venkov pouze o víkendu, je to nejlepší volba. Ale jak je to v případě, že se do svého druhého příbytku stěhujete třeba na celé léto? Zjistěte podrobnosti o víkendovém tarifu.

  • 16. září 2020
bulb
main-article

Distribuční sazba D26d: Výhodná pro ohřev a vytápění

Máte v domácnosti nainstalovaný bojler nebo využíváte vytápění pomocí elektrických akumulačních kamen? Pak si můžete zažádat o výhodnější dvoutarifovou distribuční sazbu D26d. Jaké podmínky musí domácnost splnit, aby jí dodavatel distribuční sazbu s nízkým tarifem schválil?

  • 10. září 2020
bulb
main-article

Distribuční sazba D27d: Ideální při nabíjení elektromobilu

Vlastníte elektromobil? Pak máte právo zvolit si speciální distribuční sazbu D27d. Jedná se o vůbec jednu z nejvýhodnějších sazeb s velmi levnou kilowatthodinou v nízkém tarifu. Přidanou hodnotou je, že levnou elektřinu můžete čerpat ve večerních a nočních hodinách pro všechny spotřebiče v domácnosti nebo svícení.

  • 2. září 2020
bulb
main-article

Sazby a tarify elektřiny

Odběrové sazby elektřiny v bytech nebo domech odpovídají charakteru spotřebičů v domácnosti. Bývají sjednány s distributory podle lokality připojení odběrného místa. Kromě sazby se dohodne i velikost jističe před elektroměrem. Obojí má vliv na celkovou cenu za spotřebovanou elektřinu.

  • 2. dubna 2013

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru