Jak končí diskuze o elektromobilech u piva? Lidé se diví, že auto nabijete i ze zásuvky

Lidem, kteří v elektrickém voze nikdy neseděli, někdy vrtají hlavou překvapivé otázky, které pak pokládají řidičům elektroaut. Třeba: „Když vám dojdou baterky, tak je potom koupíte v krámě, nemáte ještě motor?“ „Je třeba k řízení elektromobilu řidičák?“ „Fakt nikdy nemusíte na benzínku?“ Přečtěte si ty největší perly z úst lidí, kteří teprve začali objevovat taje elektromobility.

  • 29. prosince 2017
bulb

Jak končí diskuze o elektromobilech u piva? Lidé se diví, že auto nabijete i ze zásuvky

main-article
bulb
main-article

Hluk a smrad spalovacího motoru nám opravdu nechybí, shodují se majitelé elektromobilů

Co má společného pití kávy, užívání lehkých drog a řízení elektroauta? Všechny tři činnosti jsou návykové. Aspoň tak jízdu v bezemisních vozech popisují jejich řidiči. O tichém chodu elektromotoru mluví jako o balzámu na duši a o zvuku spalovacího motoru jako o kraválu, který dokáže udělat každý pitomec. Na co si museli elektromobilisté zvykat při první jízdě s jejich novým miláčkem na 4 kolech?

  • 15. prosince 2017
bulb
main-article

Poruchovost „čmoudů“ a elektromobilů se nedá srovnat, tvrdí spokojený řidič elektroauta

Ve vysněné Tesle najel už 250 tisíc kilometrů a tvrdí, že v otázce údržby a investic do vozu vyhrává elektromobil na plné čáře. Ondřej Hunčovský, který vozí lidi ve své taxi-Tesle, má podobnou zkušenost jako další majitelé elektromobilů. Jaké starosti s autem odpadnou, když vyměníte spalovací motor za elektrický pohon? Své zkušenosti nám prozradilo 10 řidičů, kteří to mohou porovnávat.

  • 8. prosince 2017
bulb
main-article

Elektromobily v ČR: Co nejvíce brání jejich většímu rozšíření na našich silnicích?

Předseda Asociace pro elektromobilitu ČR, Jaromír Vegr, si myslí, že za malý počet elektrických vozítek na českých cestách může nedostatečné informování veřejnosti. „Je nás málo a děláme propagaci zadarmo na úkor rodin, dovolené apod.“ říká. Jak na současnou situaci nahlíží dalších 10 řidičů elektromobilů? Třeba jeden z nich, Vít Ožana, vidí řešení v častějším pořizování ojetých elektroaut.

  • 1. prosince 2017
bulb
main-article

V Česku chybí rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Máme jich jako šafránu, říká řidič

Jezdit s Teslou po západní Evropě je kvůli dostupným rychlonabíjecím stojanům Supercharger lahoda. Lebedit si v kvalitní síti dobíjecích stanic pro běžné elektromobily mohou ale třeba i Slováci. Co vadí mnoha českým řidičům elektrických vozidel? Různé požadavky při placení za nabíjení u různých provozovatelů dobíjecích stanic i nedostatek rychlonabíječek. Co dalšího lze u nás zlepšit?

  • 24. listopadu 2017
bulb
main-article

Zůstávají elektromobily občas trčet na cestě kvůli vybité baterii? Možná před 20 lety

Výhružný symbol želvy se objeví na palubní desce některých elektroaut, když vozidlu pomalu dochází elektřina. Možná vás překvapí, že podle námi oslovených řidičů elektromobilů se to stává velmi zřídka a potkat dnes u silnice stojící elektromobil s vybitou baterií se rovná téměř nadpozemskému zjevení. Z první ruky se také dovíte, jak se liší skutečný dojezd oproti hodnotám, které avizují výrobci.

  • 17. listopadu 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru