České a slovenské ceny elektřiny: Češi platí víc u běžné spotřeby. Kde se rozdíly stírají?

Odpovědět na otázku, jestli dražší ceny elektřiny trápí více české, nebo slovenské domácnosti, není úplně jednoznačné. Záleží totiž na tom, kolik proudu za rok doma spotřebujete. Při malém odběru elektřiny je výhodnější mít postavený domek pod Tatrami než v blízkosti Šumavy či Krkonoš. Naopak, pokud elektřinou topíte, zaplatíte méně v Praze než v Bratislavě.

  • 2. prosince 2019
bulb

České a slovenské ceny elektřiny: Češi platí víc u běžné spotřeby. Kde se rozdíly stírají?

main-article
bulb
main-article

V Česku chybí rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Máme jich jako šafránu, říká řidič

Jezdit s Teslou po západní Evropě je kvůli dostupným rychlonabíjecím stojanům Supercharger lahoda. Lebedit si v kvalitní síti dobíjecích stanic pro běžné elektromobily mohou ale třeba i Slováci. Co vadí mnoha českým řidičům elektrických vozidel? Různé požadavky při placení za nabíjení u různých provozovatelů dobíjecích stanic i nedostatek rychlonabíječek. Co dalšího lze u nás zlepšit?

  • 24. listopadu 2017
bulb
main-article

Závody létajících aut: O jeho výrobu se snaží Slováci i Američané. Jak se jim daří?

Proč mít v garáži auto a vrtulník, když tam můžete zaparkovat létající auto, které vám zabere dvakrát méně místa? Podobné problémy milionářů zatím neřešíte? Možná si ale konstruktéři firem Terrafugia z Bostonu a AeroMobil z Bratislavy jen chtěli splnit klukovský sen o řízení létajícího auta. Podívejte se, jak daleko se zatím dostali.

  • 22. září 2015

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru