Živý „Tony Stark“ ukázal světu novou kosmickou loď Starship. Poletí ke hvězdám za 6 měsíců

Iron Mana v sálech kin už jen tak nepotkáme. Proto potěší, že jeho živá verze, Elon Musk, zase připravil něco, díky čemu budeme každé ráno vstávat nadšení z postele. Aspoň v to tedy šéf SpaceX doufal, když veřejnosti nedávno představil svou vizi vesmírných výprav v nejvýkonnější vesmírné lodi historie. Plavidlo Starship se má vydat k oběžné dráze už za půl roku. Co dalšího o lodi Musk prozradil?

  • 3. října 2019
bulb

Živý „Tony Stark“ ukázal světu novou kosmickou loď Starship. Poletí ke hvězdám za 6 měsíců

main-article
bulb
main-article

Génius, nebo blázen? Možná obojí, Elon Musk je ale především vizionář a úspěšný podnikatel

Elon Musk patří k současným společenským celebritám srovnatelným s filmovými hvězdami. Jeho životopis připomíná divokou jízdu. Je neuvěřitelné, kolik svých zdánlivě bláznivých nápadů dokázal úspěšně zrealizovat a ještě na nich pohádkově zbohatnout. PayPal, Tesla, SpaceX, za tím vším stojí Elon Musk, jeden z nejbohatších lidí světa, posedlý workholik, vynálezce a nadšený vizionář.

  • 21. září 2018
bulb
main-article

SpaceX infografika: Podívejte se, co umí rakety Falcon 9, Falcon Heavy i kosmická loď Dragon

Dnes v podvečer středoevropského času poprvé odstartuje do vesmíru raketa Falcon Heavy od SpaceX. Spoustu lidí se přijde na tento historický okamžik podívat na mys Canaveral, odkud raketa poletí. Když celá akce neskončí výbuchem, půjde o nejsilnější raketu současnosti. Podívejte se na úspěchy i nezdary SpaceX, kterými se firma Elona Muska zapsala do historie kosmonautiky.

  • 6. února 2018
bulb
main-article

Raketa Falcon Heavy už brzy poprvé vyletí do vesmíru. Poveze Muskovu Teslu Roadster

Když Elona Muska omrzí staré auto, nejede s ním na vrakoviště. Ojetou káru raději pošle do vesmíru. V roce 2020 stejně bude Tesla Motors vyrábět nový model Tesly Roadster a zrovna neměl co strčit jako atrapu nákladu do rakety Falcon Heavy při jejím prvním letu. Ostatní používají přebytečné ocelové bloky, ale to je pro Muska strašná nuda. Poprvé poletí Falcon Heavy do vesmíru koncem ledna.

  • 15. ledna 2018
bulb
main-article

Se SpaceX ke hvězdám a na Mars: 7 zajímavostí o vesmírných plánech Elona Muska

Tušili jste, že kromě pochybností a někdy i posměšků ze strany odborníků, šéf SpaceX schytal i jeden plivanec od ruského vesmírného inženýra? Sen Elona Muska o sestrojení znovu použitelných raket a zlevnění vesmírného cestování mnozí považovali za nemožný. Nyní už SpaceX recyklovanou raketu Falcon 9 vyslal na oběžnou dráhu a zpět. Budou vám vaše děti díky SpaceX psát z Marsu?

  • 1. ledna 2018
bulb
main-article

Kosmická loď Dragon od firmy SpaceX vozí do vesmíru myši i zmrzlinu

Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) stále obývá aspoň 6 astronautů. Nedávno se jich tam tísnilo dokonce 26. Kosmická loď Dragon totiž podnikla 12. zásobovací let ke stanici, aby tam dovezla necelé tři tuny vědeckých experimentů včetně 20 myší a pořádné porce zmrzliny. V nákladním prostoru totiž ještě zbylo místo na vanilkovou i čokoládovou. Jak souvisel výlet hlodavců do vesmíru s výzkumem NASA?

  • 18. října 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru