Příkon a výkon: Jak se vyznat v pojmech?

Matou vás hodnoty příkonu a výkonu uvedené v parametrech elektrospotřebičů? Udělejte si konečně jasno v tom, jaké jsou mezi nimi rozdíly a proč je klíčové se v těchto pojmech vyznat.

  • 1. července 2024
bulb

Příkon a výkon: Jak se vyznat v pojmech?

main-article
bulb
main-article

Výpočet spotřeby elektřiny: Znáte největší energetické žrouty?

Účty za elektřinu vysají z vaší peněženky každoročně dost peněz. U někoho je to méně, u někoho více – spotřeba v každé domácnosti se liší. Abyste ale mohli začít šetřit, musíte vědět, za co utrácíte. Podívejte se na výpočet spotřeby elektřiny a největší žrouty energie ve vaší domácnosti.

  • 1. července 2024
bulb
main-article

Ceny elektřinyv roce 2024: MND, Centropol, Pražská plynárenská

Zajímáte se o nabídky dodavatelů elektřiny, protože vám nevyhovuje ten současný, či si chcete pouze srovnat ceny na trhu? Pak jste tu správně – přinášíme přehled ceníků společností MND, Centropol a Pražská plynárenská pro rok 2024. Také řekneme, proč je důležité udělat si srovnání cen elektřiny.

  • 10. dubna 2024
bulb
main-article

Jaká je roční spotřeba ledničky

Ledničky jsou jedním z největších žroutů energie v domácnosti, protože běží 24 hodin denně. Proto je důležité zvážit, kolik stojí provoz nové ledničky v porovnání se starým modelem. Díky nové ledničce ušetříte až třetinu nákladů na energie.

  • 17. května 2023
bulb
main-article

Spotové ceny na trhu: Jaké jsou záludnosti?

Spotový trh s elektřinou má několik výhod, ale i nevýhod. Tou hlavní je transparentnost, tedy možnost ověření cen. Nevýhodou je však jejich proměnlivost oproti klasickým tarifním ceníkům dodavatelů energie. Jak se ve spotových cenách vyznat a jak je získat? Na to vám odpovíme v tomto článku.

  • 12. dubna 2023
bulb
main-article

Noční proud už nefunguje aneb 7 věcí, které jste možná nevěděli o nízkém tarifu elektřiny

Kdy běží noční proud pro levnější odběr elektřiny? Už dávno neplatí, že za proud odebíraný mezi 22. a 6. hodinou zaplatíme méně. Střídání mezi lacinějším a dražším odběrem elektřiny řídí spínání HDO (hromadné dálkové ovládání) v každé distribuční oblasti jinak. Časy zapnutí nízkého tarifu ČEZ se tedy liší od „nočního proudu“ E.ONu. Kolik se dá díky nízkému tarifu ušetřit? Spočítali jsme za vás.

  • 9. března 2023

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru