Chytré brýle pro rok 2021. Z čeho lze vybírat?

Pomůcka, která usnadnila lidem život. Brýle byly vynalezeny, aby řešily oční vady finančně nenáročnou a snadnou cestou, a v neposlední řadě také chránily díky UV faktoru. Dnes ale nabízejí mnohem víc. Pyšní se možností propojení s chytrými zařízeními, snaží se zkvalitnit zážitek z běžné reality a nabízejí spoustu užitečných funkcí, které zjednoduší váš den.

  • 28. dubna 2021
bulb

Chytré brýle pro rok 2021. Z čeho lze vybírat?

main-article
bulb
main-article

Domácí 3D tiskárny. Na co si dát při výběru pozor?

Teprve v 80. letech minulého století si nechal Chuck Hull patentovat svůj vynález trojrozměrného tisku. Brzy se o 3D tiskárny začala zajímat také veřejnost. Netrvalo dlouho a těmito zařízeními byly vybaveny instituce, jež se zabývají zdravotnictvím, výrobou a prodejem zboží, stavebnictvím a uměním. V dnešní době se jedná o dostupné domácí nebo kancelářské vybavení, které si můžete dopřát už za několik tisíc, a to pro své praktické nebo například umělecké potřeby.

  • 3. prosince 2020
bulb
main-article

Zemědělství prochází technologickou a energetickou revolucí

Zemědělství, které má čelit klimatickým změnám, musí být udržitelnější. Cestu, kterou se vydat, ukazuje Nizozemsko.

  • 4. září 2020
bulb
main-article

Sierra Nevada Corporation. 6 poznatků, které potřebujete vědět o této společnosti

Společnost Sierra Nevada Corporation (SNC) hraje v leteckém průmyslu jedinečnou roli. Její každoroční miliardové příjmy pocházejí z civilních, obchodních i vojenských zakázek. Jedná se však o soukromou společnost, která do vývoje v oblasti kosmonautiky investuje obrovské množství financí. Její začátky přitom byly velmi skromné.

  • 12. srpna 2020
bulb
main-article

Kolik stojí odsolování mořské vody? Tři nadějné technologie

Nedostatek pitné vody ve světě je čím dál akutnější. Pohled vědy se tak již dlouhou dobu upírá na moře a oceány, kde je vody obrovské množství. Je zde však jeden zásadní problém – tuto vodu je třeba odsolit. Podívejte se na tři nadějné technologie, které by mohly proces odsolování mořské vody zefektivnit a zlevnit.

  • 30. června 2020
bulb
main-article

Mix formule 1 a Hvězdných válek: V Austrálii se chystá šampionát létajících elektromobilů

„Mohli jsme postavit létající taxík, ale závodění posouvá technologický pokrok dopředu rychleji,“ tvrdí Matt Pearson, tvůrce futuristického stroje Airspeeder. Při jeho návrhu se inspiroval designem starých formulí z 60. let 20. století, ale doufá, že soutěž létajících dronů s piloty se brzy stane motorsportem budoucnosti. První závod odstartuje ještě letos. Příští rok se bude konat celá sezóna.

  • 27. dubna 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru