Topný faktor u tepelného čerpadla: Co potřebujete vědět?

Topný faktor je jedním z klíčových parametrů, podle kterého vybíráte tepelné čerpadlo. Rozhodně ale neplatí jednoduchá poučka, že čím vyšší topný faktor, tím lépe. Zjistěte, co všechno byste o topném faktoru měli vědět, aby se vám provoz tepelného čerpadla vyplatil.

  • 24. listopadu 2020
bulb

Topný faktor u tepelného čerpadla: Co potřebujete vědět?

main-article
bulb
main-article

4 tipy jak vybrat správný radiátor

Topná sezóna už je tu. Uvažujete o výměně starých radiátorů ještě před jejím začátkem? Máme pro vás pár tipů, jak vybrat správně a nespálit se. A to doslova.

  • 20. listopadu 2020
bulb
main-article

Kdy začíná topná sezóna a jak se na ni připravit?

Teplé letní dny jsou definitivně pryč, místo nich dorazily ty podzimní s typickým větrem a deštěm. Nám tak nezbývá nic jiného, než se místo na slunce začít spoléhat na otopnou soustavu. Kdy v České republice oficiálně začíná topná sezóna a jak se na ni můžeme připravit?

  • 16. října 2020
bulb
main-article

Odvzdušnění radiátorů: Tipy, které potřebujete znát

Poraďte si hravě i bez instalatéra. Se správným postupem je odvzdušnění radiátorů hračka. Nepotřebujete ani speciální vybavení, postačí vám základní pomůcky.

  • 30. září 2020
bulb
main-article

Topení plynem a elektřinou 2020: Co je výhodnější?

Topná sezóna se pomalu rozjíždí, a tak se nabízí otázka, kdo bude muset v té letošní sáhnout hlouběji do peněženky. Ti, co vytápí dům plynem, nebo elektřinou? Podívejte se na srovnání, zda je výhodnější topit plynem nebo elektřinou.

  • 11. srpna 2020
bulb
main-article

Cena pelet 2020: Levné a ekologické vytápění domácnosti?

Stále více se mluví o konci uhelné éry a také o alternativních tuhých palivech. Jak jsou na tom pelety? Vyplatí se jejich spalování? A jsou opravdu pro životní prostředí neškodné?

  • 27. července 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru