Venkovní vánoční osvětlení? Na co si dát pozor při výběru?

Plánujete vánočně ozdobit kromě interiéru také exteriér svého domu? Díky moderní technologii máte možnost se do toho pustit naplno a oslnit tak celou ulici. Vyzdobte svůj dům, zahradu nebo také balkon. Než se ovšem v obchodním domě rozhodnete pro jednu z variant vánočního osvětlení, myslete na následující důležitá pravidla.

  • 16. prosince 2020
bulb

Venkovní vánoční osvětlení? Na co si dát pozor při výběru?

main-article
bulb
main-article

Vánoční spotřeba. Kolik vás mohou stát svátky na energiích?

Jestliže se snažíte celoročně myslet na úsporu energie, ale o Vánocích necháte spotřebě volný průběh, můžete si své úsilí pořádně pokazit. Vánoce plné pečení, vaření, rozsvícených světelných dekorací a sledování pohádek, se často výrazně prodraží. Pokud ale budete myslet úsporně i v tento čas, vysoký účet za elektřinu vám nehrozí.

  • 15. prosince 2020
bulb
main-article

Elektřina vánočního stromu v Táboře stojí za den stejně jako pro kávovar za rok

Za proud pro napájení kávovaru zaplatí česká rodina zhruba necelé 300 Kč za rok. Velmi podobnou částku utratí město Tábor za energii pro světla na vánočním stromečku za den. Tipnete si, kolik může stát 10minutový novoroční ohňostroj nebo provoz venkovního kluziště na 3 týdny? Podívali jsme se, jak probíhají oslavy Vánoc i Nového roku na jihu a východě Čech.

  • 21. prosince 2017
bulb
main-article

Vánoce na Moravě: Půl milionu LED diod v Brně i kluziště z umělého ledu ve Znojmě

V moravské metropoli mají o třetinu vyšší vánoční strom než ve Znojmě a spotřebují desetkrát více elektřiny pro vánoční osvětlení než v Třebíči. Ať už se města snaží navodit kouzlo Vánoc vůní cukroví, svařáku a horkého punče a sváteční atmosféru dokreslit i živými zvířaty v betlémech, občas jejich snahy naruší vandalové. Ve Znojmě třeba jeden napadnul ovečku, ale policisté ho hned zpacifikovali.

  • 20. prosince 2017
bulb
main-article

Kolik stojí vánoční světla a kde se někdy nepodaří rozsvítit vánoční strom napoprvé?

Vánoční stromeček v Ústí nad Labem spotřebuje během adventu o něco méně elektřiny než běžná česká domácnost během celého roku. Třpyt řetězů a dalších ozdob na stromku odebere energii za 10 tisíc, zatímco česká domácnost utratí při ročním odběru elektřiny kolem 11 tisíc Kč. Prozradíme i ve kterém českém městě se rozsvěcování vánočního stromku jednou úplně nepovedlo.

  • 19. prosince 2017
bulb
main-article

Vánoční světla v Čechách: Kolik stojí Liberec, Hradec Králové a jiná města?

Jsou rozzářené vánoční stromky na náměstích českých obcí žrouti elektřiny nebo nad jejich spotřebou energie můžeme mávnout rukou? Kolik stojí vánoční výzdoba českých měst i kolik kWh se během adventu prosvítí, jsme zjišťovali v pěti krajských městech v Čechách. Na vánoční osvětlení jsme si posvítili v Českých Budějovicích, Liberci, Pardubicích, Karlových Varech i v Hradci Králové.

  • 1. ledna 2015

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru