Strojírenský veletrh představil nespočet zajímavostí. Které z nich by vám neměly uniknout?

Hlavní témata letošního ročníku MSV v Brně byla Průmysl 4.0 a digitální továrna. I když jako každoročně byla návštěvnost vysoce odborná, na své si přišli i milovníci novinek z řad široké veřejnosti. Ti se mohli mimo jiné seznámit se zajímavostmi z oblasti cirkulární ekonomiky, vyzkoušet na vlastní kůži, co umí roboti společnosti KUKA, a nebo třeba nahlédnout do kamionu budoucnosti.

  • 10. října 2019
bulb

Strojírenský veletrh představil nespočet zajímavostí. Které z nich by vám neměly uniknout?

main-article
bulb
main-article

V Brně se konal veletrh Urbis, nastínil budoucnost v oblasti Smart City

Na bezmála 5000 metrech čtverečních se konal veletrh URBIS SMART CITY FAIR, zabývající se tématy Smart city. Na osmi pódiích vystoupilo více než 160 řečníků, kteří se soustředili na témata týkající se hospodaření s vodou, energetické politiky, chytrých městských čtvrtí nebo udržitelné dopravy.

  • 18. června 2019
bulb
main-article

Města opakují ve Smart City stále stejné chyby, říká pořadatel veletrhu URBIS

Již 5. a 6. června 2019 se v Brně uskuteční veletrh URBIS SMART CITY FAIR 2019, který chce dokázat, že vhodná aplikace projektů Smart City ve městech může zlepšit životy obyvatel a poskytnout jim důležité informace například ohledně počtu dostupných parkovacích míst.

  • 8. května 2019
bulb
main-article

Ministr Brabec: Přestaňme páchat kolektivní sebevraždu!

Za velmi nebezpečné považuje ministr životního prostředí Richard Brabec nelegální demontáž filtrů pevných částic u aut s dieselovými motory. Do ovzduší se dostávají prudce jedovaté karcinogenní látky. Brabec chce hříšníky tvrdě trestat. Policie začne majitele aut postihovat přímo na místě. Od dubna Česko zároveň přijme revoluční agendu pro elektromobily. Ministr to uvedl na setkání s eurokomisařem pro životní prostředí Karmenem Vellou v rámci tzv. Clean Air Dialog.

  • 14. listopadu 2018
bulb
main-article

Řízení auta mozkem, český vynálezce baterií i rival Tesly. Kdo se ukázal na CES 2018?

Každoroční veletrh spotřební a výpočetní techniky CES v Las Vegas posledních pár let není jen o nových počítačích a chytrých lednicích. Stále více prostoru dostávají také elektromobily, zařízení pro autonomní řízení a letos dokonce i řízení auta silou mysli. Novinku brain-to-vehicle představil Nissan. Henrik Fisker zase ukázal „zabijáka Tesly“. Na CES 2018 jsme mohli vidět i silnou českou stopu.

  • 19. února 2018
bulb
main-article

IFA 2016: Čím se výrobci elektroniky pochlubili na berlínském veletrhu?

Mezinárodní veletrh IFA, který se už od roku 1924 koná v Berlíně, představuje pro velké výrobce elektroniky i ambiciózní startupy ideální příležitost pro prezentaci novinek a posledních technologických výkřiků. Nejinak tomu bylo i v letošním roce. Počátkem září se německá metropole proměnila v ráj všech mobilních a počítačových maniaků, geeků a hračičků. Co na veletrhu zaujalo nás?

  • 16. září 2016

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru