Vodné a stočné 2022: Cena vody v 225 městech ČR

Rozdíly v cenách vody jsou obrovské napříč republikou. Nejlevnější vodu si dlouhodobě užívají obyvatelé Krnova, jeden kubík vyjde jen na 56 Kč. Naopak nejdražší vodu mají letos ve Frýdlantu, za každý metr krychlový platí 138 Kč. Projděte si kompletní přehled vodného a stočného v roce 2022.

  • 18. února 2022
bulb

Vodné a stočné 2022: Cena vody v 225 městech ČR

main-article
bulb
main-article

Spotřeba vody: Zjistěte, kolik stojí běžné činnosti v domácnosti

Aby ve vaší domácnosti z kohoutku tekla voda, kterou budete moci dle libosti využívat, je třeba být připojený na dodavatele vody skrze vodovod. V současné chvíli ale pro odběr běžných domácností neplatí žádná omezení, a proto si spotřebu musíte hlídat, abyste nemuseli čelit astronomickým částkám.

  • 1. července 2021
bulb
main-article

Jak vybrat nejlepší retenční nádrž?

Zadržování dešťové vody je důležité jako prevence proti suchu, ale navíc ulehčí i vaší peněžence. Ideálním řešením pro šetrné hospodaření s dešťovkou jsou retenční nádrže. Jak vybrat tu správnou?

  • 17. března 2021
bulb
main-article

E.ON Energy Globe: Na vzdělávání o ochraně přírody se nesmí zapomínat

Představujeme vám projekty soupeřící v soutěži E.ON Energy Globe v kategorii Vzdělávání. Člověk v tísni přihlásil online kurz o klimatické změně určený pro pedagogy i širokou veřejnost. ZŠ a MŠ v Melči se účastní soutěže s projektem Voda na 100 způsobů, který má dokonce mezinárodní přesah.

  • 28. července 2020
bulb
main-article

Kolik stojí odsolování mořské vody? Tři nadějné technologie

Nedostatek pitné vody ve světě je čím dál akutnější. Pohled vědy se tak již dlouhou dobu upírá na moře a oceány, kde je vody obrovské množství. Je zde však jeden zásadní problém – tuto vodu je třeba odsolit. Podívejte se na tři nadějné technologie, které by mohly proces odsolování mořské vody zefektivnit a zlevnit.

  • 30. června 2020
bulb
main-article

Zahrádkáři s druhotným vodoměrem nemusí platit za stočné

Vytrvalé sucho, které u nás panuje, přidává vrásky nejednomu zahrádkáři. Nejen, že ohrožuje úrodu, ale navíc ždímá peněženky pěstitelů, kteří bez dostatečných zásob dešťové vody musí často zavlažovat přímo z vodovodu. Pokud se tento problém týká i vás a kubíky rychle naskakující na vodoměru vás děsí i ve spaní, mohl by se vám hodit návod, jak na zalévání ušetřit, a to až tisíce korun ročně.

  • 25. června 2020

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru