Vrtání studny: Vyplatí se mít vlastní vodu?

Ceny energií rostou a s nimi roste i cena vody. Jednou z možností, jak ušetřit, je mít vlastní studnu. Kromě úspory na vodném a stočném můžete získat čistou pitnou vodu bez chemických úprav. Podívejte se na to, co vrtání studny obnáší a zda se skutečně vyplatí.

  • 21. května 2020
bulb

Vrtání studny: Vyplatí se mít vlastní vodu?

main-article
bulb
main-article

Vodné a stočné 2020: Víme, kolik stojí kubík v 225 městech

V Krnově, Klatovech nebo v Litomyšli nebude stát v příštím roce kubík vody ani 70 Kč, zato v Protivíně nebo na Frýdlantsku za stejné množství vody zaplatí obyvatelé kolem 120 Kč. Z velkého přehledu cen za vodné a stočné pro rok 2020 zjistíte, kolik bude stát kubík vody ve vašem městě i jak platby za vodu ovlivní snížení DPH od 1. 5. 2020.

  • 6. ledna 2020
bulb
main-article

Jak zjistit černý odběr vody?

Léto je obdobím, kdy k nelegálním odběrům vody dochází nejčastěji. Nemusí však jít jen o obcházení a poškozování vodoměrů. Černý odběr má mnoho podob. Proč škodí nám všem, i když se nás přímo nedotýká, a jak odhalit, kde voda mizí u vás doma?

  • 12. července 2019
bulb
main-article

Vodné a stočné: Kdo rozhoduje o ceně vody? Proč někde platí domácnosti 2x víc než jinde?

Kubík vody v Krnově stojí 52 korun, ale třeba v okolí Hradce Králové nebo Tábora za stejný kubík vody zaplatí obyvatelé přes stovku. Průměrné vodné a stočné se letos pohybuje kolem 90 Kč za kubík. Proč se ceny vody v různých českých městech tolik liší?

  • 20. června 2019
bulb
main-article

Voda ze vzduchu: 4 technologie, které mohou pomoci řešit problém s nedostatkem vody

Problémy s nedostatkem vody jsou v poslední době stále palčivější. Přitom málokdo tuší, že přímo na dosah ruky jí máme více, než protéká ve všech řekách na Zemi. Stačí ji „jen“ extrahovat z atmosféry. Objevte technologie získávání vody ze vzduchu, které tento revoluční způsob získávání vody umožňují.

  • 14. června 2019
bulb
main-article

Kolik zaplatíte za kubík vody v roce 2019? Přehled cen za vodné a stočné v 225 městech ČR

Obyvatelé Krnova dají za jeden kubík vody necelých 52 korun. Na Liberecku i na jihu Čech si o takové ceně za vodné a stočné mohou nechat jen zdát, protože v mnoha tamních obcích za kubík vody zaplatí více než dvakrát tolik. Zjistěte, jestli vaše město patří ve velkém srovnání cen vody k levnějším, nebo zda kvůli vodě musíte sáhnout do peněženky hlouběji, jako třeba lidé z Tábora nebo Frýdlantu.

  • 13. března 2019

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru