Volkswagen plánuje vlastní baterie. Do 2030 chce soběstačnost

Zatím největším výrobcem elektromobilů je americká Tesla, která se již delší čas drží na první příčce v žebříčku. Nyní jí však šlape na paty německá automobilka Volkswagen, která má do roku 2030 velké plány. Ve třech následujících letech chce zavést vlastní typ baterií pro elektromobily, aby byly sníženy náklady na výrobu a vozidla se tak stala dostupnější pro širší veřejnost.

  • 29. května 2021
bulb

Volkswagen plánuje vlastní baterie. Do 2030 chce soběstačnost

main-article
bulb
main-article

Robotické nabíjení pro elektroauta slibovala Tesla. Teď je na tahu Volkswagen

Již v srpnu 2015 představila automobilka pod vedením Elona Muska svéráznou nabíječku, která se kroutí jako had a sama si najde cestu ke konektoru elektromobilu, aniž by řidič musel kvůli nabíjení vystupovat z auta. Od té doby ale Tesla o nové technologii mlčí. Vypadá to, že jako první ji nakonec zprovozní dceřiná společnost Volkswagenu. Pilotní testování se rozběhne příští rok v San Francisku.

  • 28. srpna 2019
bulb
main-article

Automobilový průmysl zažije elektrickou revoluci

Více než 220 milionů elektromobilů a plug-in hybridů by se mohlo prohánět silnicemi už v roce 2030, pokud budou politici chtít plnit pařížskou klimatickou dohodu. Nejvýznamnější automobilky se na nové „elektrické“ období připravují, samotné změny výrazně zasáhnou i Škodu.

  • 3. dubna 2019
bulb
main-article

Elektromobily Audi e-tron a VW eCrafter dorazily na český trh. Až do neděle jsou k vidění na pražském e-SALONu

Hned čtyři novinky ekologických aut jsou od včerejška k vidění na výstavišti v Praze Letňanech, kde se koná veletrh čisté mobility. První ročník e-SALONu uvádí v národní premiéře elektromobily světových značek a představuje budoucnost čistých měst, alternativních pohonů a infrastruktury.

  • 16. listopadu 2018
bulb
main-article

Volkswagen e-up!: Každodenní praktičnost s elektrickým pohonem

Městský šikula, nákupní kabelka, kompaktní vozítko. Bez ohledu na to, jak se ho rozhodnete zařadit, odhaluje výhody čistě elektrického pohonu v každodenním provozu. Tedy v podmínkách, ve kterých hraje hlavní roli praktičnost a svižnost. Volskwagen e-up! se řadí k nejdostupnějším elektromobilům na českém trhu a jeho vlastnosti dokáží překvapit.

  • 20. září 2018
bulb
main-article

Souboj konceptů budoucnosti: Automobilky se předhánějí v odvážných vizích

Trend, který naplno vypukl v minulých letech, pokračuje i letos. Automobilky nepřestávají chrlit vize dopravy budoucnosti. Některé z nich rovnou prezentují hotová vozidla, zatímco ty opatrnější zůstávají pouze u počítačových simulací. Protentokrát jsme se podívali do „autodílny“ společností Nissan, Chrysler a Volkswagen. Co mají modely společného? V čem se liší? A který z nich byste si vybrali?

  • 15. února 2017

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru