Ceníky elektřiny 2022: ČEZ, E.ON, PRE. Kdo zdražil nejvíce?

Zatím to nevypadá, že by se situace na trhu s energiemi mohla v budoucnu zlepšit. Dodavatelé nakupují elektřinu za několikanásobně vyšší ceny než v loňském roce, navíc se zvyšují i ceny kontraktů s dodáním za tři nebo čtyři roky. Zdá se, že drahá elektřina s námi zůstane dlouhodobě.

  • 2. června 2022
bulb

Ceníky elektřiny 2022: ČEZ, E.ON, PRE. Kdo zdražil nejvíce?

main-article
bulb
main-article

Dodavatelé prudce zdražují, cena za 1 MWh překonala 8000 Kč

Válka na Ukrajině ještě prohloubila energetickou krizi, a tak dodavatelé nevylučují další zdražování. Například E.ON připravil nové ceníky od začátku dubna. Cena za jednu megawatthodinu v některých distribučních sazbách přesahuje 8000 Kč. Kdy zdražování energií skončí?

  • 26. května 2022
bulb
main-article

5 faktů o kontroverzním Green Dealu

V České republice zřejmě momentálně není více diskutované téma v rámci tématu Evropské unie, než energetická krize. Zvyšování cen plynu a elektřiny je dáváno za vinu Green Dealu, tedy tzv. Zelené dohodě. Jak moc toto ekologické směřování Evropy ovlivňuje české spotřebitele? Zaměříme se na 5 faktů, které nám jej pomohou pochopit.

  • 24. února 2022
bulb
main-article

Elektřina pro rok 2022: Zjistěte zdražení v různých sazbách

Začátek roku 2022 s sebou přináší zvyšování cen elektřiny. Do nových ceníků se promítl nejen rapidní růst cen na burze, ale také zdražování regulované složky. Podívejte se, jak vysoké jsou ceny elektřiny u tří největších dodavatelů v ČR v různých distribučních sazbách.

  • 31. ledna 2022
bulb
main-article

5 důvodů, proč roste cena elektřiny

Cena elektřiny se v druhé polovině roku 2021 šplhá do rekordních výšin. Oproti loňskému roku se na burze obchoduje za trojnásobné až čtyřnásobné částky. To už se promítlo i do ceníků dodavatelů. Zdražuje nejen elektřina, ale také zemní plyn, a tak domácnosti čeká jedna z nejdražších topných sezón. Co způsobilo tak drastický růst cen elektřiny?

  • 13. prosince 2021
bulb
main-article

Cena emisních povolenek trhá rekordy, bude dále růst

Cena emisních povolenek stoupá na nové rekordy, stejně jako cena elektřina. Polsko nechce situaci tolerovat a vyzvalo k zastavení obchodování.

  • 10. prosince 2021

Starší články

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru