Ceny elektřiny rostou. Regulátor trhu varuje před zvýšenou aktivitou šmejdů

Na pražské burze stoupá cena elektřiny s dodáním v roce 2019, proto mnozí dodavatelé mění své ceníky pro domácnosti už nyní. Zdražování energií umožňuje rychlejší změnu „dresu“ energetické firmy, od které odběratel získává elektřinu i plyn. Zároveň ale stupňují nátlak i podomní prodejci a různí šmejdi. Regulátor trhu ERÚ varuje před jejich oblíbenými triky; aukcemi i uzavíráním smluv po telefonu.

  • 3. října 2018
bulb

Ceny elektřiny rostou. Regulátor trhu varuje před zvýšenou aktivitou šmejdů

main-article
bulb
main-article

ČEZ zdraží elektřinu a změní obchodní podmínky. Jeho odběratelé mohou odejít do 21. května

Energetický gigant ČEZ od 1. 6. změní všem zákazníkům obchodní podmínky a těm, kteří nemají zafixovanou cenu, zvýší ceny elektřiny v průměru o 4 %. Pokud se to odběratelům ČEZ nebude líbit, mají šanci odejít do 10 dnů před účinností ohlášených změn bez jakékoli sankce. To znamená nejpozději do 21. května. Strhne ČEZ k zdražení i další dodavatele?

  • 10. dubna 2018
bulb
main-article

E.ON zvyšuje ceny elektřiny o 6 %. Komu se zdražení nelíbí, může odejít jinam do 22. 12.

Druhý největší dodavatel elektrické energie, společnost E.ON, oznámila svým zákazníkům, že jim v příštím roce zvýší ceny elektřiny o 6 %. Odběratelé mohou od E.ON odejít do 10 dnů před zvýšení cen. Stačí tedy odeslat odstoupení od smlouvy do 22. prosince. Jak budou vypadat ceníky elektřiny 2018 u dalších velkých hráčů? PRE zdražovat nebude, ČEZ zatím se zveřejněním nových ceníků vyčkává.

  • 7. prosince 2017

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru