Vlaky budoucnosti: 6 inovací, které možná změní naše cestování po kolejích

Nemáme zpoždění, ale nezastavujeme! Tak se dá ve zkratce popsat jeden z nápadů, jak zlepšit dopravu na železnicích. Když se vysokorychlostní vlak začne přibližovat k městu, mírně zpomalí a na krátký okamžik ho dožene místní tramvaj, aby lidé mohli přestoupit výsuvným tunelem do pomalejšího dopravního prostředku. Zní vám to šíleně? Podívejte se na převratné i bláznivé plány železnic budoucnosti.

  • 10. března 2020
bulb

Vlaky budoucnosti: 6 inovací, které možná změní naše cestování po kolejích

main-article
bulb
main-article

V Česku se testuje vlak na vodíkový pohon s nulovými emisemi

Vlaková souprava Coradia iLint s vodíkovým pohonem byla představena světu již loni na podzim. Po úspěšných úvodních zkouškách provedených v Německu se testování začátkem dubna přesouvá do ČR na zkušební trať ve Velimi na Kolínsku, kde může vlak jezdit ve vyšších rychlostech.

  • 10. dubna 2017
bulb
main-article

LEO Express na nákupech. Soukromý dopravce si pořídí moderní vlaky z Číny

Pokud občas cestujete vlakem, asi tušíte, že železniční doprava v Česku má své mouchy. Situace na železnici se ovšem zlepšuje. Za pozitivní proměnou stojí i soukromí dopravci, kteří přerušili nadvládu státních Českých drah. Mezi nováčky na tuzemských kolejích patří i společnost LEO Express. Ta se nyní rozhodla rozšířit svůj vozový park. Moderní vlaky nakoupí u čínského dopravního giganta CRRC.

  • 3. října 2016

Vyplatí se pořídit solární panely na rodinný dům? Zjistěte, jaké dotace můžete získat a kolik ušetříte s domácí fotovoltaikou za elektřinu.

Nahoru